Velkommen til vigsel i Stavanger kirkene
Bestilling av vigsel i Stavanger kirkene gjøres ved henvendelse til Kirkens servicetorg, og kan gjøres et år i forveien,
fra den 1. i den måneden vielsen ønskes.
Eks, vigselen ønskes i juni 2017, og kan bestilles fra 1. juni 2016.
Ta kontakt med oss for mer informasjon og oversikt over ledige tidspunkter.
Kirkens servicetorg, tlf 51840400. Besøksadresse: Klubbgt. 1, 3. etasje. Kontortid: mand-fred. 08.00-15.30 (sommertid til 15.00)

Forbønn for borgerlig inngått ekteskap
Ønskes kirke til forbønn for borgerlig inngått ekteskap gjelder samme informasjon som gitt ved bestilling av vigsel. Det samme gjelder betalingskriteriene, de er de samme som ved vigsel, se informasjon om dette på denne siden.

Det er gratis å gifte seg/ha forbønnshandling i kirkene i Stavanger dersom brudepar eller foreldre av brudepar er bosatt i Stavanger.
Unntak kan være betaling for prest.  Se nærmere beskrivelser nedenfor.

Leie av kirke, inkl personell som organist og kirketjener
Hvis brud, brudgom eller foreldre av brud eller brudgom i folkeregisteret har adresse i Stavanger, er det gratis.  Hvis ikke koster det kr 4.000,- (inkl. organist og kirketjener)

For prest
Hvis brud, brudgom i folkeregisteret har adresse innenfor samme prosti som vigselskirken er lønn til prest inkludert. Hvis ikke må det betales for prest, ca kr 2800,- (regulerers fra år til år, derfor oppgitt i ca pris)
Ytre Stavanger prosti er: Gausel kirke,  Hillevåg kirke, Hinna kirke, Madlamark kirke, Revheim kirke, Sunde kirke, Tasta kirke, Vardeneset kirke og Austre Åmøy kapell.
Domprostiet er:  Bekkefaret kirke, Domkirken, Bispekapellet Domkirken,  Hundvåg kirke, Hundvåg kapell, Kampen kirke, Stokka kirke, St.Johannes kirke,
Frue kirke (Hetland), St.Petri kirke, Tjensvoll kirke, Varden kirke og Vassøy kapell.

Godkjente steder for vigsel utenom kirkehus
Ytre Stavanger prosti: Hinnaberget, Hinna  og Møllebukta, Hafrsfjord.
Domprostiet: Mariaparken, Hundvåg og Lundsneset, Hundvåg

Les om
 Ekteskapsinngåelse i kirken og veien til ekteskapet steg for steg for mer informasjon om nødvendige papirer.