Navnet minnelund


På flere av våre gravplasser har vi navnet minnelund.

Navnet minnelund på Eiganes gravlund. Foto:Andreas Borge Håmsø

En navnet minnelund er et område av gravlunden hvor det er et felles minnesmerke og gravfelt for både urne- og kistegraver. På minnesmerket monteres en navneplate for hver gravlagte. 

Navnet minnelund er et verdig minnesmerke hvor stell og vedlikehold utføres av fagarbeiderene på gravplassen. Det er et godt alternativ til en vanlig grav med gravminne hvor man selv må stå for stell og vedlikehold.   

Det er navnet minnelund på følgene gravplasser i Stavanger: Jåttå gravlund, Eiganes gravlund, Tjensvoll gravlund, Hundvåg gravlund, Hinna gravlund og Lagård gravlund. 

På samme måte som med et tradisjonelt gravsted, tildeles navnet minnelund i forbindelse med et dødsfall. Prisene er de samme som gjelder for andre type gravsteder.  For kommunens innbyggere er det frigrav i 20 år. Deretter betales festeavgift hvert 10. år.  

Det er egne priser for navneplatene. 

Når man velger navnet minnelund er det ikke anledning til å velge plassering av grav eller navneplate. I motsetning til en vanlig grav hvor grav og gravminne er på samme sted, er det på navnet minnelund flere graver i et felt som har et felles minnesmerke plassert i nærheten. 

Navnet minnelund er et felles område for mange. Det er tilrettelagt et område hvor man selv kan sette avskårne blomster og lys. Av respekt for alle utføres øvrig pynt og stell av gravplassens egne folk. 

Man vil bli kontaktet for bestilling av navneplate, med unntak av navnet minnelund på Tjensvoll. 

Tjensvoll:  
Tekst på navneplate kan bestilles på nettsidene våre når du har fått tildelt et gravnummer. En navneplate skal inneholde fullt navn, fødselsdato og dødsdato. Det er plass til en liten tekst og/eller et symbol. Innholdet på navneplaten skal være sømmelig. Etter bestilling vil du motta en illustrasjon av platen for korrektur og godkjenning. Navneplaten settes normalt opp innen 2 måneder etter bestilling.  Navneplaten koster 4.500,- og faktureres ved tildeling av gravnummer. Bestill navneplate til minnelund på Tjensvoll gravlund her

 

Tilbake

Del